Предоставено от Blogger.
RSS

Донуса

Донуса
остров Донуса
Донуса е най - северния остров на комплекса Малки Циклади. Намира се източно от Наксос и северно от Амургос. Има площ13,5 кв.км. и крайбрежие с много заливи сред които има невероятни плажове. Представлява идеална дестинация за любители на спокойната почивка. Според митологията тук Дионисос е скрил Ариадни за да не я намери Тисеас. В Донуса е открито селище с руини от медната епоха. Има 110 жители и се състой от четири красиви селища: Донуса или Ставро (най - голямо село и пристанище на острова), Мерсини, Харавги и Калотаритиса.

Струва си да посетите двете големи пещери на острова: Фокоспилеа (на нос Мосхона) някога била скривалище на пирати, а днес там се събират морски видри и пещера Тиху (на нос Аспро Каво) с чудесни сталагмити и сталактити. Местните ястия са една малка находка за нищо неподозиращите посетители: пробвайте “сувли“, житен крем, картофена пита, местен локум, пържени картофени хапки, мармалад от френско грозде и ракия от изсушени смокини!

Ираклиа


Малко островче (18кв.км.) най - западното на Малките Циклади, представлява идеална дестинация за тези които желаят спокойна почивка. Синьо - зелени води и разбити кораби (Алимиа) на морското дъно, величествени пещери (на Св.Йани) и един автентичен цикладски пейзаж ни пренасят в рая на лилипутите Ираклиа.

Един недокоснат свят, далеч от напрегнатия ритъм на познатото ежедневие, ще ви очарова с безкрайната си красота и простотата на удоволствията които предлага:със сигурност ще се върнете и следващото лято!

Интернет страница: www.iraklia.gr

Тирасиа


Тирасиа спада към островния комплекс на Сандорини и се намира срещу Оиа. Днешния му вид е това което е останало от западния бряг на Строгилис след избухването на вулкана 1500г.пр.н.е. Величавия му природен релеф с впечатляващи геоложки образувания, добре съхранената народна архитектура на къщите и църквите, омайващата гледка към Сандорини, Палеа Камени и Неа Камени и живописното крйбрежие на Корфу с традиционните си таверни характеризират този привлекателен и малко познат остров. Има площ 9кв.км. и население 260 жители.Тук са открити селища от медната и класическа епохи. В Тирасиа ще пристигнете с кораб от Сандорини или с лодка от Оиа.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар