Предоставено от Blogger.
RSS

ЛУТРАКИ

Курорта Лутраки Позар е от местата, които посетилите го определят с отметка – трябва да се види! Курорта съществува от незапомнени времена, споменава се още в древността от Херодот и от бащата на медицината – Хипократ. Според предания името му произхожда от две думички: ПО / в архаичен гръцки значи – вода/ и зари / от славянската дума – жар / или жарещи, топли води. В съвремения гръцки преведено името е –                     ЛУТРАКИ.

Лутраки Позар е едно невероятно място, сякаш недокоснато от времето.Имаш чувството, че си се върнал няколко хилядолетия назад и си представяш древните македонци, които най-непринудено се къпят във ваничките, като в природно джакузи сред разкошна широколистна гора.

Курорта е неповторим ПРИРОДЕН ФЕНОМЕН и изключителен с това, че едновременно и един до друг се намират ледено студени и топли минерални извори, благодатно изливащи и събиращи водите си в една цяла река.

Водата в реката от едната страна е ледена, но само на метър разстояние вече е топла минерална вода с температура 37 градуса, която пуска мехурчета като джакузи.

Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформяли ванички, ползвайки кръгли, бели речни камъчета и така всеки се топвал в собствената си ваничка.

Днес на мястото, освен естествения басейн в коритото на реката е изграден и закрит СПА център, който предлага: четири басейна разделени за ползване от мъже и жени, външен басейн и масаженн център.



Нова Година в СПА курорта ЛУТРАКИ ПОЗАР, Гърция


Дати: 29.12.2012 – 02.01.2013

ТОП оферта РАННИ записвания до 01.11.2012 - 30 лева отстъпка + СПА процедури *!

4 нощувки / 4 закуски / 3 вечери / Празнична Новогодишна вечеря
1 ден 29.12 София – Лутраки
Сутринта в 07:00 часа отпътуване от София, по маршрута: Кулата - Серес - Лутраки. След обяд пристигане в Лутраки. Настаняване в хотел. Свободно

време. Вечеря. Нощувка.

2 ден 30.12 Лутраки - Солун

Закуска.
*По желание и срешу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до град Солун - Панорамна туристическа обиколка на града с беседа на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Триумфалната арка, Ротондата, църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Свободно време за почивка и пазаруване. Завръщане в СПА Лутраки. Вечеря и нощувка.

3 ден 31.12 Лутраки – Вергина – Добърски манастир

Закуска. *По желание и срешу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Вергина и Добърски манастир. Разглеждане на гробницата на Филип II – бащата на Александър Велики. Следобяд разглеждане на Добърският манастир „Успение Богородично“ - Манастирът е разположен на 3 километра северно от демовия център Бер (Верия) в югоизточните склонове на планината Каракамен (Вермио).Манастирът е един от най-старите в региона и макар точната дата на основаването му да е неизвестна, се смята че е основан в 12 век, но първото му споменаване в документи е от 17 век. Завръщане в СПА Лутраки. Подготовка за празничната вечер. Посрещане на НОВАТА 2013 ГОДИНА в ресторанта на хотела.

Честита Нова Година !!!
4 ден 01.01 –Лутраки - Едеса

Късна закуска. Свободен ден за СПА развлечения или по желание и допълнително заплащане - полудневна екскурзия до град Едеса или още наричан в миналото от цар Самуил град – Воден. Едеса е на разстояние 30 км. от курорта Лутраки и привлича хиляди туристи с прекрасните си водопади. Отътуванет на обяд с престой в града за около три часа. Завръщане в СПА Лутраки. Свободно време за къпане в изворите. Вечеря и нощувка.

5 ден 02.01 Лутраки – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

СПА Хотел „Четири сезона“


http://www.4-epoxes.gr/

Ранни записвания до 01.11.2012

На човек в двойна стая - 498 лв.

Единична стая - 658 лв.

Трети възрастен - 438 лв.

Дете до 06 г - 249 лв.


Записвания след 01.11.2012

На човек в двойна стая 528 лв.

Единична стая 688 лв.

Трети възрастен 468 лв.

Дете до 06 г 264 лв.

Хотел „ Филоксения ”


http://filoxeniahotel.com.gr/


Дете до 06 г

Ранни записвания до 01.11.2012

На човек в двойна стая - 378 лв.

Единична стая - 508 лв.

Трети възрастен - 338 лв.

Дете до 06 г - 189 лв.

Записвания след 01.11.2012

На човек в двойна стая - 408 лв.

Единична стая 538 лв.

Трети възрастен378 лв.

Дете до 06 г 208 лв.

Пакетната цена включва:

• 4 нощувки

• 4 закуски

• 3 стандартни вечери

• Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела

• Спа услуги ( за настанените в хотел СПА Четири сезона ) за резервиралите до 01.11.2012.

След този период се заплаща - 5 EUR на човек

• Медицинска застраховка

• Екскурзовод – представител на ЕООД

Пакетната цена НЕ включва:

• транспорт – 60 лв. (при минимум 40 туриста) За дати 29.12 – 02.01.2013

• Екскурзия до водопадите в Едеса – 12 EUR / за деца до 14 г – 6 EUR

• Екскурзия до Солун – 18 EUR / за деца до 14 г – 9 EUR

• Екскурзия до Вергина и Добърски манастир – 15 EUR / за деца до 14 г – 7 EUR

• Входове за СПА центъра в Лутраки

*Важи за записалите се до 01.11.2012


Спа центърът, както и басейна, естествено образуван в реката са с работно време от 07:00 до 22:00 часа през топлите месеци и от 09:00 до 20:00 часа през зимата. Таксата за ползване на естествения басейн в реката е 2 евро, за ползване на открития басейн се заплаща – 4 евро, а за закритите басейни таксата е 5 евро.

В градчето има множество, потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели. От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.

Настаняване:

СПА Хотел „Четири сезона“


http://www.4-epoxes.gr/

Този хотел е идеално място за релаксация и възстановяване. Намира се в красивия район Лутраки-Аридая, на около 400 километра от София.

спа център: включващ закрит отопляем плувен басейн и турска баня.

Отличеният с 3 звезди спа хотел 4 Epoxes има 24-часова рецепция и предлага целогодишно гостоприемство.

Хотелът разполага с 4 вида стаи с индивидуален дизайн и характерна обстановка, всяка отразяваща един от годишните сезони. Всички стаи имат камина и луксозен интериор.

Друго предимство на хотела е неговото превъзходно местоположение - само на 8 километра от естествените горещи извори на Аридая.

Хотел „ Филоксения ”


http://filoxeniahotel.com.gr/

Прекарайте безгрижна и релаксираща почивка в хотел "Филоксения", възползвайки се от всички удобства, предлагани от тук. За вашият комфортен престой ще се погрижи нашят персонал, който ще изпълни всички ваши желания за една приятна ваканция.

Всяка една от стаите е напълно оборудвана, за да не ви липсва нищо. Хотелът разполага със 44 стаи, в които могат да се настанят 2, 3 или 4 човека в стая, а фамилните апартаменти и суитес с вътрешно джакузи, сауна и камина, обещават едно бягство от ежедневието през всеки сезон на годината.

От стаите на хотела се откриват магически гледки към Ворас и ски център на Каймакчалан, на които може да се насладите, релаксирайки във вашето лично джакузи.

Разнообразието в декора на стаята ви дава възможност да избирате между класически, модерен или традиционни стил, всичко това с цел да почувствате престоя си уникален.Опитайте традиционните ястия с местни продукти в ресторанта ни, а вечерта се насладете на разнообразието от питиета, предлагани в нашето лоби или бар.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар