Предоставено от Blogger.
RSS

Милос


   о. Милос
   о. Милос
В резултат на вулканичната дейност в древноста, Милос е надарен с множество природни красоти и уникални забележителности, като същевременно предлага изобилие от атракции дори и за най - взискателните си посетители.
    На вулканичните почви на острова се дължи странната форма на скалните образувания, фантастичните им цветове и запленяващите плажове с бели пясъци и малки скали. Милос е богат на полезни изкопаеми.Добива на обсидиан или опсиан е допринесло за икономическото развитие на острова в по стари времена.Тук се намира една от най - старите мини на Средиземноморието.



    Интензивното му вулканично минало се отразява още и във величествените пещери на Папафранга и Сикиас както и на геоложките образувания каквото е Клефтико известно като “Морски Метеорит“ и на множеството горещи извори овековечени от Хипократ (на Канавас,на Аликис,на Провата, на Пикропиги).
    Един малък рай за гмуркачите с подводни пещери е скрит в триъгълника между Мило, Кимоло и Полиего и е идеално място за любителите на подводните спортове.
    Преоткрийте невероятно красивите селища на острова, господарското Плака (столица на острова), пристанището на Адаманта което е е едно от най - големите на Средиземноморието, живописното Полониа, удивително красивото Хивадолимни и невероятното Емборио с малката лагуна Ривари и  старите железни мини.
    Посетителите на Мило имат възможнистта да посетят археологични забележителности с международно значение каквито са раннохристиянските катакомби и праистирическото селище Филакопис както и множество музеи сред които Металевматон се отличава с изложението си на метални предмети с 11 000 - на история.
    Кухнята на Мило е по - специална затова не се въздържайте да пробвате уникалните й вкусове (динен пай, питки със сирене манури или извара , захаросани плодове с бяла тиква).

    Интернет страница на острова



Вижте по-голяма карта

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар