Предоставено от Blogger.
RSS

Анафи

o.Анафи
o.Анафи
Анафи е един малък рай, с непокътнатите си природни красоти и райските си плажове с кристално сини води.Според митологоята по заповед на Аполон Анафи е изплувала от дъното на Егейско море за да предостави убежище на Аргонавтите.
    Достигайки до залива на Св.Николау посетителите могат да различат в далечината невероятния град Хора който се простира върху един хълм.Той е построен върху развалините на венециянски замък и има куполообразни варосани къщи и тесни каменни улички.Църквите, малките площади , куполообразните и плочовидни къщи,тесните улички с варосани стъпала се съчетават по един наистина живописен начин.Венециански реликви са вградени в сградите на селището. По прототип на Хора майстори от Цикладите които са мигрирали в Атина през десетилетието на1860г. -1870г. са построили живописното селище Анафиотикон в основите на скалата на Акрополис в Атина.



    Ходенето пеша, карането на колело и магаретата които още се използват от местните са най - добрите начини да опознаете острова по мрежата от пътеки с обща дължина18км.,  които обхващат по голямата част от него.Това което се отличава в местния пейзаж са така наречените къщи - фурни които са стари селски къщи със склад тип кабина и изключително голяма фурна и малки раковини поставени на видни места.
    Опознайте древния град Анафи на хълма Кастели по склона на който е развит впечатляващ некропол с гробове - паметници и многобройни погребални склуптори. Впуснете се към зелената местност  Вриси в северната част на острова с изворни води и старинни дъбове.
    Източната част на острова е по - интересна с това че тук се извисява внушителния Каламос(480м.) втори по височина монолит след Гибалтар, също е местност за катерачи от висок клас през последните години. В полите на Каламос се намира светилището на Еглити или Анафеу Аполона и манастира Зоодоху Пигис (Като Панагиа). На върха на Каламос може да се стигне до манастира на Дева Каламиотисас (Ано Панагиа) вървейки пеша час и половина през една внушителна планинска местност.Впечатляващата гледка към морето и околните острови ви се отблагодарява за направеното усилие!

    Интернет страница



Вижте по-голяма карта

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар